riasztó

Házfelújítás 2017-18

Házfelújítás

Az utazások most kicsit háttérbe fognak szorulni, mert szeretném a házat felújítani.
Eddig azokkal a helyiségekkel foglalkoztunk, amik tényleg nagyon lepusztultak voltak és amik nem voltak burkolva se. Így félkész a konyha, kész a spájz és a közlekedő. Le lettek járólapozva, csempézve, IKEA konyhabútort terveztem és szereltem be, villanyt húztunk.
Most viszont a neheze jön, amihez ráadásul egyedül maradtam sajnos. A belső terek metlakisak, itt nem lehet burkolással kezdeni, hanem először vagy le kell verni a meglévőt, vagy a tetejére nyomni. Vár bent 2 szoba, előszoba, ebédlő és fürdő felújítása, villanyozással együtt, a szennyvíz elvezetéssel is gondok vannak. Végeláthatatlan pénz, energia és idő lesz ezt kivitelezni és akkor hol van még az udvar.
És mielőtt ezeknek nekiállok, mindenekelőtt jelenleg épp riasztót fogok beszerelni, ezt is sk, saját kezűleg.
Egy riasztó bekötése, példa
Egy riasztó felszerelése

A mesterek eszméletlen drágák, nem is mesterek, hanem érdektelen kontárok és még be is vannak táblázva 1 évre előre. Szóval legjobb lesz, ha magamnak csinálom és akkor olyan lesz, amilyet szeretnék. Ugyanitt burkolást vállalok :D
A 40 fokban glettelést és plafon csiszolást terápiás céllal tudnám ajánlani kedves ellenségeimnek. A villanynak nútvésés egy vésővel is hasonló élmény. De még porszívó nélkül horonymarózni is csupa-csupa kellemesség, de úgy kb ezerszer jobb, mint órát tartani egy tucat kamasznak.
A kamerákat felszereltük, előszoba és ebédlő festés kész, előszobába felraktuk az új kapcsolókat, konnektorokat (Legrand Valena Life) és az előszobát félig leburkoltam.
félig leburkoltam videó

villany kép01
villany kép02
glettelek
burkolok

villanyszerelés

villanyszerelés


Ledes padló

Ledes padló