EIN

Madrid, 2011.03.19-20. előszó

Tervezett útvonal: BUD-MAD-BUD
Valós útvonal: BUD-EIN-BGY-MAD-BUD
Jegy árak::
BUD-EIN: ? Wizz Air
EIN-BGY: 26 € Ryanair
BGY-MAD: 21 €= 6091 Ft Ryanair
MAD-BUD: 9000 Ft Wizz Air

Ahogy többfelé lehet olvasni a Wizz törléseiről http://www.fapadosinfo.hu/hirek-a-fapados-bizniszbl/883-wptorlesek , mi is besz@ptuk.
Indult a történet úgy, hogy lett egy útitársam és szerveztem magunknak egy 1 napos Madridot. Egy többátszállásos történet volt, viszont rózsaszínék belesz@rtak a ventilátorba és büdös lett hirtelen. Törölte a járatunk első felét, tehát buktuk az egészet. Olvasgatás, telefonálás mit lehet tenni, visszaadják a jegyárat, de csak amit töröltek és az volt az olcsóbb. Mondom jóember, azzal nem vagyok kisegítve, mert a hazafele jegyünk él, de nem tudunk odajutni, mert törölték az odafele utunk első részét.
Nem volt mit tenni, megbeszéltük lehet 2 napos is az út, átfoglaltam, átszerveztem, fél éjszakám ráment meg egy telefonkártyám.
Reménykedünk, én nagyon- nagyon szeretném már ezt az utat. Jelen állás szerint az utiterv: BUD- EIN- BGY- MAD- BUD, ebben egy madridi reptér csövi van, a hálózsákot már ki is próbáltuk :-)))) A jegy a törlés miatt nem épp a legolcsóbb, de ezen én már túlléptem és várom milyen lesz és ha azt nézem mennyit repülhetünk, akkor mégis olcsó.
2 cél van így előre, a Bernabeu Stadion (Real Madrid Stadion) és az Atocha pályaudvar, de remélhetőleg belefér még valami. 1 nap Eindhoven és 1 nap Madrid, ha el nem b@ssza megint valaki.

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)

Eindhoven, Hollandia 2010.09.01.

Útvonal: BUD-EIN-BUD Wizz Air
Jegy árak:
BUD-EIN-BUD: 7980 Ft

A belga meg eme holland út között csupán 1- 2 nap volt, dehát így jött ki az olcsó jegy. Olcsó jegynél sokszor csak egyik fele olcsó, pl a csak oda része, hazafele már rohadt drága, mindkettőt összehozni nem egyszerű, így sosincs sok időpont amiből válogatni lehet, mindig csak max egy vagy kettő. 2 időpontnál jött ki olcsón az egész út, a belga út ideje volt meg ez a pár nappal későbbi. Hát beosztottam szépen :-)
A jegyem 7980 Ft- ba került összesen, azaz retúr.
Neten nagyjából előre rápillantottam mit tudok itt megnézni, de nemigen volt hozzá kedvem, merthát Hollandia nem lehet olyan szép, de repülni megéri ennyiért. Egyébként mindig a reptéren kapott turistatérképeket szeretem, mert azon be vannak jelölve a néznivalók meg írnak is róluk pár mondatot. Rövid, lényegretörő, egyszerű, érthető.
Sose vágytam Hollandiába, de Eindhoven nagyonkellemes csalódás volt., szívesen visszamennék még. Egyszerűen szép itt minden, tiszta a város, van mit nézni, szép idő volt, biztonságban éreztem magam, rend volt az utakon, utcákon, 1 napos városnézésnek egyszerűen tökéletes.
Szokás szerint nem mentem be sehová, belépőkre nem volt keret. A “villanykörte múzeumot” Philips museum- ot sajnálom hogy kihagytam, azt meg szerettem volna nézni, mert azt érdekesnek és hasznosnak találom, de nem találtam meg :-( de majd legközelebb :-)

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)