Gibraltár

Gibraltár

Gibraltár 2011

Gibraltárt előző napra terveztem be, de elfogyott az összes buszjegy :-( A buszjegyinfónál már lassan be akartak jelenteni állandó lakcímre oda, mert 2 percenként mentem menetrendet kérni a különféle városokba, amiket közben néztem térképen, hogy azon a napon vajon hova tudnék elbuszozni. Döbbenet volt, hogy vagy minden buszjegy elkelt kora reggel, vagy olyan messze volt, hogy délután lett volna mire odaérek és egyből szálhattam volna fel a visszafele járatra. Az egyébként jópofa, hogy bemondod a várost és egy kis cetlin nyomtatva kapod meg a menetrendet, nem kell megérteni mit mondanak meg cetlire írogatni. Azon a napon nem jártam sikerrel és eszement meleg is volt, volt vagy 40 fok, így szinte az egész napot egy klímás plázában töltöttem. Másnap viszont indulás volt Gibraltárra, hogy megnézzem Európa egyetlen olyan repterét, amin közút vezet keresztül és át is sétáltam rajta, vagyis futás volt az a séta, nehogy lekéssem a buszom. A spanyol oldalon olcsón ettem finom gyrost meg ittam hideg innivalót, megkérdeztem merre van a határ és nekiindultam.
Busszal lementem egészen legdélebbre, az Europa Pontig, ahonnan gyönyörűen lehet látni Marokkót. Nagyon boldog voltam :-) Beszélték ott, hogy nagyon szerencsések vagyunk, mert az esetek 90%- ában köd van és nem látni semmit. Itt csak 14 km választja el Afrikát Európától, 20perc alatt átér a komp, de nem volt rá időm sajnos, de Marokkó fent van a bakancslistámon.
Ezután felvonóval felmentem a sziklára, hogy megnézzem az egyetlen helyet Európában, ahol szabadon élnek a majmok, lehetett is őket fényképezni.
A reptérre sajnos nem maradt idő, pedig szerettem volna leszálló repcsit nézni olyan közelről.

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)

A háttérben az már Marokkó


reptér a háttérben

kifutópálya, át lehet rajta sétálni