Madridi út második napja, 2011.03.20, Madrid

Reggel nehezen ment az ébredés, de jó dolgom volt, I csinált szendvicset és hozott nekem energiaitalt, ugyanis enélkül én nem vagyok bekapcsolt állapotban :-))

Elindultunk metróval a városba, a Santiago Bernabeu (Real Madrid) stadionnal kezdtük. Nem mentünk be, túl drága volt a belépő nekünk, de jól körbejártuk.

Real Madrid stadion

Ott én megláttam az Európa Kaput, mondom ottan nekem kell egy fénykép. Azt hittem leszakad a lábam, messzebb volt, mint gondoltam, 2 metrómegálló, nehéz volt a táskám (vittünk hálózsákot az alvás miatt…).

Európa Kapu

Onnan metróval a Királyi Palota felé vettük az irányt, leszállva a Plaza de Espana-n, ahol megettünk egy szendvicset. A Királyi Palotánál lőttünk pár képet és metróval akartunk menni az Opera megállótól Sol megállóig, de ezer ember sétikált ott és mi is elindultunk gyalog. Ott felszálltunk a metróra. I balra rakta be a jegyét a metrónál és a jobb oldalon akart menni, az ajtó egyszer nyílt, ő nem a jón akart menni és kintragadt. Volt ott egy metrós ember, magyaráztuk mi van, de nem tudtunk spanyolul, ő meg nem tudott angolul, de addig karattyoltunk, hogy kapott másik jegyet. Rossz metróra szálltunk fel és még a kiszállásnál is bénáztunk egyet, én kiszálltam, de I bent maradt, az ajtók meg csukódtak, de azóta is emlegeti, hogy megijedtem, hogy a metró elviszi a pasimat, ha rajta múlik sose talál vissza és halált megvető bátorsággal a nagyon agresszív metróajtót szétfeszítettem, szerencsére kinyílt :-) Az Atocháig szerettünk volna menni eredetileg, kis ellenkező irányba kitérővel sikerült is. Akartunk egy modern vonatnál fényképezkedni, de mondták nem úgy megy az, a vonatra be kell csekkolni, mint egy repülőre, csak jeggyel lehet a peronhoz menni, így fentről a parkolóból tudtunk csak képet csinálni. 2004-ben szörnyű robbantások történtek itt, sokan meghaltak, talán ezért van e szigor.

Királyi Palota

Innen már indulni is kellett vissza a reptérre, ahol beültünk kajálni, majd hazarepültünk. Mennék még vissza, ez nagyon kevés volt Madridra.

A Tourist Travel Pass nagyon megéri a 6€- t, a reptérig is lehet vele menni, nem kell plussz jegy, térképet is adtak. A metró gyors, egyszerű, tiszta…

Klassz út volt nagyon, különösen I-vel. Köszönöm Neked ezt a 2 szép napot! :-))

További képek: itt (katt)

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)

Social tagging: > >

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!