Dublin, Írország 2010.09.23- 26

Útvonal: STN-DUB-BUD
Jegy árak:
STN-DUB: 23 GBP
DUB-BUD: 40 €

Tildyéktől Dublin fele vettem az irányt, mert onnan volt hazafele repjegyem Budapestre. Itt már nem volt ingyen szállásom, ezért foglalni kellett egyet. Életem legdrágább buszjegyét vettem meg, ami a reptérről vitt be a városba, 6€ volt a reptéri busz. A reptérről nem lehetett közvetlenül eljutni a szállásomra, előbb be kellett menni a városba és onnan ment busz, a 13- as, Ballymunba. A buszokon nincs kijelző, London után gyorsan felkaptam a vizet ezen, mert halvány lila gőzöm sem volt, hogy merre járok a busszal és hogy hol kellene leszállnom. Megkérdeztem valakiket a buszon és eggyel korábban szállítottak le, szakadó esőben kellett még kutyagolni egy sort. Ott is megkérdeztem egy épp vásárlásból szembejövő nőt. Végül kárpótolva lettem úgymond, mivel a szállás egy Travelodge volt, 3 csillagocskával rendelkezik, álmodni se mertem róla, hogy egy ilyen kategóriájú helyen fogok valaha megszállni :-)
A reptéren kapott ingyen térkép alapján bejártam Dublint, Trinity College, Old Jameson ír whisky lepárló, Guinness sörgyár és a kikötő volt a program. Sokat tanakodtam költsek-e ezekre a belépőkre, de hülyeség lett volna nem bemenni, ha már odarepültem többezer km- t. Azért azt megbeszéltem magammal, hogy oké, odamegyek, de csak akkor megyek be, ha elfogadjk a magyar diákigazolványt és diákjeggyel be tudok menni. Elfogadták, bementem :-) Egy pohár whisky és sör benne volt az árban.
Negatívum számomra, hogy a padot nem ismerik az írek, sehol nem tudtam leülni megreggelizni vagy megpihenni kicsit. Lejártam a lábam a 3 nap alatt, de annyira nem fogott meg Dublin, pedig jobban vártam, mint Londont, nem tudom miért vannak annyira odáig érte az emberek. London sokkal jobban tetszett, persze örülök azért, hogy lehettem itt is és ott is. Ilditől kaptam egy meleg kapucnis pulcsit, anélkül kb meg is fagytam volna, de sütött a nap, aztán 2 perc múlva beborult, összevissza változott az időjárás percenként, totoál random módon.

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)



















Social tagging: > > > >

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!