GRX

Granada

Az első szállás Granadában volt 3 éj, volt légkondi, tv és hajszárító. Már fontosnak tartom a légkondit, jó ha az ember ki birja magát rendesen pihenni éjszaka, hogy másnap legyen elég ereje talpon lenni egész nap és járni a várost.
Jó előre interneten vettem meg a jegyeket az Alhambrába. A jegyátvevés könnyedén ment, ahogy írták automatából kellett átvenni az Alhambra mellett. Én egy teljes napot elszöszöltem az Alhambrában, nekem nagyon bejött.
Ha a tábla nem elég, kérdezni kell, kérdezni, kérdezni, kedvesek, imádnivalóak a spanyolok :-)
Én helyi busszal mentem fel, fél órával korábban odaértem, de azt kevésnek találtam a Generalife-re, nem akartam lekésni a Nasrid palotát, mert a recepciósom is, a turisinfós is meg az egész világ felhívta rá a figyelmem, hogy iszonyúan fontos, hogy ott legyek a megadott időre, különben késve nem lehet bemenni, új jegyet kell venni, ami a helyszínen meg lehetetlen, mert hetekre előre elfogy az összes. Így fél órát csak néztem kifelé a fejemből a Nasrid palota előtt és nem éreztem fölösleges időtöltésnek, annyira tetszett a kilátás Granadára, hogy nem is birtam mozdulni, csak gyönyörködtem. Kaját- piát be lehet vinni, miért ne lehetne? Hátizsák nem lehet a hátadon, előre kell venned és nem dőlhetsz neki a falnak, mert rádszólnak egyből. Hátizsáknál visszaszóltam, hogy backpack must be frontpack? erre csak nevettünk :-)) A Generalifére meg elment a nap másik fele, akkor már nagyon meleg volt és többet ültem, mint mentem, minden padot kipróbáltam. A jegyet szintén úton- útfélen ellenőrzik, kis kézi csippantóval ott áll 1-1 ember és tök random van akitől elkéri a jegyet, van akitől nem. Zöld pólós i betűs információs emberek mindenhol, útbaigazítanak, ha elvesztél.
Én kihagytam az éjszakai Alhambrát, pedig nagyon szerettem volna megnézni, de annyira fáradt voltam, hogy este azonnal bealudtam, de újabb ok, amiért vissza kell térnem :-))
Érdemes vacsizni Albaicín negyedben, onnan rálátni a kivilágított Alhambrára, már koraeste nagy tömeg volt arra.
Az oroszlános udvar nem csoda, hogy sokáig tart, egy akkor kis fúróval, csiszolóval sziszolgatják, amivel én a kis mikrokontrolleres elektronikai okosságaimnak fúrkálom a műanyag dobozokat. Nem idegbajosak, én 1-1 nagyobb doboznál a hajam tépem, de ők egy komplett udvarnak estek neki egy ugyanakkora kis csiszolóval :-))

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)