Malév

Athén, Görögország, 2011.03.11-15.

Még nyáron Malév akcióban foglaltam jegyet 20 ezerért Athénbe. Ez az út is viharosan indul majd, ugyanis munkakeresésben vagyok, küldözgetem jobbra- balra a cv- ket és ha kapok munkát, akkor tuti nem fognak egyből szabadságra engedni. A nagy nap márc. 11. lenne, ekkor indul a gépem Athénbe és 15- én vissza. Direkt a 15- i hosszúhétvégére terveztem be, kellően messze volt még nyáron, hogy olcsó legyen a jegy, ma 65 ezer ft- ért láttam ugyanezt és az ár csak emelkedik. Tanári melót keresvén gondoltam akkor tanítás nincs, ha pénteken lesz órám, azt el tudom cserélni, de már mindenféle munkákra jelentkeztem, így nem tudom mi lesz. Nem szeretném dobni a jegyet, mert nem voltam még Görögországban és Malév repülővel sem utaztam még sose.

A görög út jól sikerült, először utaztam Malév géppel.

Kellemes meglepetés volt, hogy adtak az úton enni, kaptam szendvicset , üdítőt és kávét.

Azt megjegyezném, hogy nagy francok a légitársaságok, mert így hogy nem kell külön fizetni ezekért, a legolcsóbban oldják meg. Kimérős innivalót öntenek ki nagy 2 literes flakonból, de ha az utas akar innivalót venni, akkor meg csak mindenből kisüveges, kisdobozos kiszerelés van 2.5€- 3€-ért, holott a kimérős olcsóbb lenne. 700-800Ft elég durva 2dl üdítőért.

Megérkezvén kapásból elromlott a fényképezőgépem, még jó, hogy 2 gépet vittem. Szokásom szerint rengeteg képet csináltam és csak a szálláson megnézve láttam, hogy nem jelennek meg, 3-ba vannak vágva és más színűek részenként, vagy egészen egyszerűen nem léteznek, csak miniatűrben.
A 2. napon újrafényképeztem a másik gépemmel mindent.
Athen Eleftherios Venizelos nemzetközi repülőterére érkeztem,

ott szereztem térképet és megkerestem a városba vivő buszt, ami x95 névre hallgat, a Syntagmáig kell vele menni és méregdrága, 6€ egy útra és nem is érvényes a jegy semmi másra. (Madridban 6€- ból egész nap lehet utazgatni, összevissza felszállhatsz amire akarsz az A zónán belül…)

A szállástól kicsit tartottam, mert ami olcsó volt, az elég messze volt egy nagyon rossz környéken. Választásom mégis az Aristoteles Hotelre esett. Az Omonia metrómegálló hírhedten rossz környék, de sok rendőr volt mindig, semmi problémám nem akadt és egy olcsó gyrosost is találtam ott.

A Syntagmától végigsétáltam az Omonián át az Aharnon utcáig, az Aristotelesig. Közben egy boltba is bementem és 2 liter innivalót cipeltem végig magammal, nem tudom miért gondoltam, hogy nem kapni minden sarkon :D

Egyik napom így nézett ki, amit gyalog bejártam a Hoteltől: Archeológiai múzeum, végig a Patission utcán el a könyvtár, egyetem, akadémia előtt, Syntagmánál lefordultam távolodva a Parlamenttől Monastiraki felé, ott megint egy fordulás a Plaka felé, Hadrianus diadalíve, Olympiai Zeusz templom, Zappio palota, Márványstadion, Parlamanet kertje és kint a Pasrlament, láttam őrségváltást. Hazafele az Omonián vettem egy gyrost :) Eléggé elfáradtam, még koraeste volt, 1 órát üldögéltem a Syntagmán, fel kellett volna menni a Lykavittosra, de mondom nincs az az Isten, hogy én felgyalogoljak.

Úgy olvastam az Akropolisz vasárnap ingyenes, így ezt akkora időzítettem. Általános iskolás meg középiskolás koromban nagyon szerettem a történelmet, töri szakra szerettem volna menni és történelmet tanítani. Az élet másfelé sodort, de hihetetlen volt ott állni az Akropolisz előtt :)

További képek: itt (katt)

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)