Archives for szeptember 2015

Isztambul

Isztambul
Odaút: BUD-SAW Gate 15 A2 31L HA-LYV Domján Péter cpt
Hazafele: SAW-BUD Gate 203A 24CAT I 24E HA-LYU 31L-re Búcsúcsevics György cpt

Nagyon sokáig gondolkoztam, hogy ezt a bejegyzést megírjam-e, mert életem legrosszabb útja volt. Nem töltök fel fényképalbumot se, nincs is sok kép, igazából el szeretném felejteni az egészet. Ezek nem emberek, erőszakosak, értetlenek, agresszívek és senki, de senki nem beszél angolul. Egy fél órás séta alatt is ezerszer mondtam, hogy “NO”, mást se csináltam. De már a gépből kiszállva megcsapott a félelem szele és a bevándorláshoz érve sem enyhült. Mindig köszönök, “Hello”-zok meg az adott ország nyelvén köszönök bárhol járok, ez alap, de itt mogorva, nagyhangú, agresszív emberekbe botlottam, a boltokba végig csak férfiak akartak betuszkolni, hogy menjek be és átverés hegyek mindenhol. Pl metró pénztárban jegyvételnél is 6 líra lett volna az Istambulkart, kifizettem, de nem adta ki a kártyát, azt mondta 10, adjak még. Nem, nem volt rá feltöltve semmi, megnéztem. Képeslaposnál ugyanez, kifizettem, de nem adta ki az árut a bódéból, még lejmolt pénzt tőlem. Szuvenír árus, kiválasztottam miket szeretnék, fizetném, erre elkezdi nem török lírában van kiírva az ár, hanem USA dollárban. Dollárban?? Mi a sz@r? Férgek ezek mind! Másnap már napszemüveg, baseball sapka, nagy fejhallgató kombóban vonultam utcára, pont úgy elszigeteltem magam és pont olyan kellemetlenül éreztem magam, ahogy általában idehaza minden nap melóban, de akkor is csak tukmálta rám mindenki a sz@rjait. A hotel volt a mentsváram az angolul beszélő portással és a kontinentális reggelivel, tévével.
Soha senki semmilyen körülmények között NE menjen Isztabulba! És EU tagok akarnak lenni? Nevetséges. Nem Európa, nagyon nem…

Isten hozta Önöket újra itthon volt a legszebb mondat, amit valaha hallottam! :) Megköszöntem a Wizz Air személyzetének, hogy végre hazahoztak abból a putriból. Never and ever, soha többet.

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)

asdf1

asdf2