PMI

Egy felmondás margójára 2018

Palma de Mallorca 2018
repjegy kuka

Hogy olyan munka miatt kell kidobnom repülőjegyet, amit eleve nem szerelemből végzek, ez egyszerűen lélekromboló. A tanárságnak ez a régimódi fajtája, hogy a kölök rá van kényszerítve, hogy fizikailag bent üljön órán, a tanár rá van kényszerítve, hogy bent üljön munkahelyen, ez már kezd elviselhetetlen lenni. És mindezt a XXI.században, amikor mindenhol van internet, okostelefon, online tananyagok garmadája érhető el. A legnagyobb baj, hogy a gyerek is ezt rühelli, utálja és ennek a nap minden percében hangot ad és a tanárt ócsárolja. Nincs szabadidő, a munkaidő kötöttebb, mint nagyanyám pulóvere, a szabadságot csak előírt időben vehetem ki, olyankor soha de soha, amikor látok egy jó repjegyet, a fizetés szánalmas. Rabiga, rablánc, én személy szerint ezt már nem birom elviselni. Nem csoda, hogy már mindenki elmegy külföldre, mert én is belegondolok, hogy ezt a tanári havi 400€-t valahol odakint laza pár órával megkereshetném. Mert maga a munkával megkeresett összeg egy dolog, de a munkára ráfordítandó idő meg a másik és ez rohadtul nincs arányban.
Projekt alapú kötetlen munkát szeretnék egy esetleges törzsidővel, de ahol főleg én osztom be az időmet és ha pl. megfáztam, akkor nem kell bent fetrengenem az irodában, nem kell kuncsorogni, kéreckedni egy földi Istentől, ha várom a gázszerelőt. Ahol az elvégzett munka a lényeg, nem hogy adott időn át verjük a … csalánt. Manapság egyre kevésbé működik a “fogd be a pofád és dolgozzál” elv, mert az emberek egyszerűen fogják magukat és elmennek.

Érdemes elolvasni Female Yeti posztját, nagyon inspiráló.
“Szerintem a szabadsag alapveto alanyi jog mindenkinek…. nem 4 het egy 1 evben HANEM minden egyes nap!!!”
És ezúton jelentem: takarító lettem. Ház körüli munkákat vállalok. Ha tudtok valamit, keressetek!

Aki az utazásaim útjába áll, az erre számíthat. Én szóltam! :D

tütütü

tütütü

Salou, Spanyolország

Salou, Spanyolország, 2013 okt.

A blog folytatódik, az utazások szeretete megmaradt.

A várva várt közös út I-vel Salouba szervezés alatt, a repjegyek megvannak, a szállást is lefoglaltuk. A repülő Barcelonába érkezik, onnan vonattal vagy busszal megyünk Salouba. Ezt a gyönyörű sétányt szeretnénk látni:

 

Egész évben nem voltunk sehol, kívánom, hogy jól sikerüljön az utunk, már lehet vágni a centit, hamarosan megyünk.

¡Hola! ¡Buenos días! :-)

Útvonal: BUD-BCN-REU-PMI-CIA-BUD
Salou-ba jutásra 2 lehetőség van a barcelonai El Prat reptérről. Egyik a vonatos variáció, másik a busz. Ha a vonatot választjuk, akkor a reptéri vonattal (C2) be kell menni Sants megállóig és ott átszállni egy másik vonatra. Ha Barcelonában is szeretnénk szétnézni, akkor a T10 tömbjegy ajánlott, amit többen is használhatnak és ezt a reptéri vonathoz is lehet használni mivel a reptér is az 1-es zónában található. 10 utazásra érvényes, viszont 1óra 15percen belüli utazási időtartamok esetén nem kell új jegyet lyukasztani. A T10 jegy ára 10€. Sants-tól a (RENFE) vonatjegyek 9€-tól indulnak, a menetidő másfél óra, távolság 110km.

Ha a közvetlen reptérröl induló busszal (Busplana) szeretnénk menni az 27€-ba kerül fejenként, ez a retúr jegy ára, a menetidő másfél óra.


Olyan még nem volt, hogy símán csak elutazzunk és kész. Vagy módosítanak vagy törölnek és lehet a légitársasággal telefonon anyázni és újraszervezni, valami mindig van.


*update

Ma sikerült megbeszélnünk a változásokat, nagyon féltem mi lesz, kellett nekem pár nap, hogy el tudjam neki mondani, de I rábólintott. Mondta nem rám haragszik és ha már így alakult, akkor így alakult.

új útvonal: BUD-BCN-REU-PMI-CIA-BUD Ryanair

Budapest-Barcelona(El Prat)-Barcelona(Reus)-Palma de Mallorca-Róma-Budapest


Salou-ból Reus reptérre a transzfer kb 7€-ba kerül, a menetidö 30perc és a távolság 15km.

Mallorcán gondoltuk megnézni a híres La Seu katedrális, ott lálthatjuk majd a legtöbb pálmafát, de szállást sajnos nem találtunk. Azért sebaj, mert elbuszozunk El Arenalba és ott alszunk egyet. A mallorcai busztervezö nagyon használható: http://www.emtpalma.es/EMTPalma/Front/como_ir.en.svr

15:40-re érünk Mallorcára, 1-es busszal bezúzunk a fővárosba Palma-ba. Jegy ár 3€/fő. 7-es megállóban kell elcsípnünk a 15-ös buszt, mellyel a 691 számú Balneari megálóig megyünk, ez a végállomás. Szállásunk a whala! – san diego hotelben lesz. Erre a buszra a jegyek 1.50€-ba kerülnek, a reptéri járatok vannak dupla árban. El Arenalból a reptérig a 21-es buszt kell igénybe vennünk.


Utolsó napunkat Rómában töltjük, itt a napi terv még képlélkeny. Egy gondolat: A Ciampino reptérről kell bejutnunk a városba, erre a közvetlen transzefernél olcsóbb opció, ha Cotral/Atral busszal elmegyünk az Anangina metrómegállóig, ahonnan metróval lehet menni a Terminiig, onnan gyalog  Colosseumhoz, majd 40-es busszal Vatikánba.
Vagy az Ananginától metróval egyböl Vatikánba, onnan visszfele az írógépig a 40-es busszal, séta a Colosseumig, majd Termini-Anangina-reptér.
Vagy a Termini után le lehetne szállni a Spanyol lépcsönél.
Vagy a Terminitől busszal a Colosseumhoz, gyalog az írógép, ahonnan busszal a Vatikán.
Vagy fáradtság esetén van egy park, a Villa Borghese, ez szintén a piros metróval érhető el,a Piazza del Popolo-nál kell leszállni.
Egy jegy 100 percig használható, figyelni kell rá, hogy mindig érvényesíteni kell, de így elég sokat lehet használni, 1.50€ egy szimpla jegy.

Képek itt: katt ide

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)