Archives for december 2012

The end

Ami utak a kukába kerültek:

Barcelona
Pisa
Szófia
Madrid
Bologna
Rimini
Milánó
Luxemburg
Ibiza
Izrael
Thasszos

A közös utak voltak a legszebbek és ha mi utazunk valahova, akkor mindig történik valami. Vagy a kocsi rohadt le még itthon a reptér előtt és be kellett tolni, vagy addig reggeliztünk kint a reptéren, hogy majdnem lekéstük a gépet, vagy külföldön a bérelt kocsi sz@rt be már átvételkor vagy törölték a gépünket még itthon egy héttel az út előtt, vagy a reptéren géppisztolyosok rángattak ki minket a repülőgépből vagy szimplán körforgalomban kőrözgettünk a Kanári-szigeteken, mert nem tudtuk merre kell menni vagy rendőri felvezetéssel vittük leadni a bérelt kocsit vagy I majdnem bentragadt a metrón, úgy feszítettem szét az ajtót, mondom ha rajta múlik évekig kering a metróban és sose talál vissza  :-( Sok szép élményünk van, nagyon vágyok még közös útra, egyezik az utazások szeretete, a célállomások, főleg Spanyolország szeretete, kellően “menősek” is vagyunk, elalszunk a reptéren is, persze egy kis kényelmet se vetünk meg.

Kedves I! Avagy inkább kedves naplóm?
Csak egy szót írok, ezzel zárom a blogot: Salou? 

Japán, 2012.nov.19-22.

Iszonyú szerencsésnek érzem magam, hogy kifogtam egy szuper repjegyet és ha csak pár órára is, de eljuthattam a világ másik végébe, Japánba, ráadásul egy fantasztikus repülőgéppel :-)) I is nagy utazó, hezitált is rendesen, de gondolta ezért otthon tuti hülyének nézik, ha konkrétan átrepüli a fél világot ennyi időre, no meg ezt azért kicsit meredek lett volna beadagolni. Őszintén meg tudtuk beszélni és talán most először nem rossz szájízzel engedett el egyedül. Sokszor megfogadtam, hogy én többé a büdös életbe repjegyet nem veszek, de azt a feltételt szabtam maganak, hogy mivel épp hazafele tartottam vidékre szüleimhez, hogy ha meglesz a jegy még másnap is, akkor megveszem és hátha tudunk még beszélni I-vel a dologról.
Jelentem, a repjegy összejött és I se volt mérges.
A gépen adtak enni-inni, kaptunk takarót is és kispárnát. Nagyon nagy élmény volt az egész repülőút, 12 órát ültem egyhuzamban egy gépen, az össz repülési idő 16 óra volt.

Útvonal: BUD-MXP-FCO-NRT-FCO-PMO(kuka)-BUD

Miután sikerült 2 szabadnapot kivennem, így nov.19-n hétfőn munka után rohantam a reptérre és az esti 19:50-es Wizz Air W6 2335 géppel megkezdtem másfél órás utamat Milánóba, ahol egy éjszakát kellett a repéren töltenem, hogy másnap egy nagyon fantasztikus dologban lehessen részem. Közben beleakadtam egy fórumtársba, sportswear kolléga felfigyelt rám a pesti gépen és leszólított, hogy mit tekergek itt a reptéren, látott a gépen… Mivel az Alitalia automatáknál nem sikerült becsekkolnunk kerestünk egy helyet, ahol nyugovóra térhettünk.

A Milánó-Róma gépem másnap reggel 6:50-kor indult, a menetidő másfél óra. A Róma-Narita útra pont szárny mellé kaptam helyet, amit szerettem volna másikra cseréltetni, de egybe csekkoltak be és amiko megkérdeztem, hogy választhatok-e helyet, megkérdezte a Milánó-Róma útvonalon lévő 2A helyem jó-e, mondtam persze az jó, a másikat meg nem kérdezte, így arra maradt a 20A  ülés, de nem bántam, mivel csak kb félház volt. Rómában terminált kellett váltani, amit egy vezető nélküli vonattal lehet megtenni.

Boeing 777-200
Képek még: katt ide

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)

Lloret de Mar, 2012.okt.7-10.

Október 7-én a Wizz Air 6óra 10-kor induló W6 2375 járatával repültünk Barcelonába. Nagyon mérges voltam, mert I városon kívülről érkezett és sose utaztunk még így hogy nem nálam aludt, ráadásul éjszakai busszal akart szórakozni, én meg persze kocsival akartam menni. Sikerült is emiatt a reptérig veszekedéssel tölteni az időt. T1-en leraktuk a kocsit és onnan a 900-as busszal 10perc alatt a reptéren voltunk. 

Barcelonában már voltunk, de mivel múltkor kimaradt, ezért szerettem volna pár dolgot megnézni. Nekem 2 kívánságom volt, a Casa Milá és a Casa Battló, mondtam a reptérről úgyis be kell mennünk a Passeig de Gráciáig, ahonnan vagy vonattal vagy busszal tudunk továbbmenni Lloretbe. A busz egyszerűbb, mert közvetlenül a reptérről is lehet menni, viszont drágább, az átszállásos vonatos verzióval kettőnk jegye kijön egyetlen buszjegy árából. I meg egy parkot szeretett volna látni, amit előtte Google Mapsen alaposan áttanulmányoztunk már. Ez is útbaesett, mert ez meg Barcelona Nord mellett található és tényleg gyönyörű.

A reptéren megvettük a szokásos T10 jegyet, amit többen is használhatunk, csak annyiszor kell lecsippantani ahány ember utazik vele és 1 órán belül (több mint 1óra) át is lehet szállni anélkül, hogy újabb egységet fogyasztanánk a kártyáról.

Az időt sikerült a parkban elnézelődnünk, egyszer gondoltunk egyet, hogymost már nézzük meg mikor megy busz Lloretbe. Az állomáson volt pár percünk jegyet venni és futottunk a buszhoz, mert épp indult egy.

3óra körül értünk a szállásra, recepció elvileg van, gyakorlatilag a spanyolok majd dolgoznak amikor kedvük van, de általában nincs. Recepciósunk úgy döntött sziesztázik egyet, egy szállóvendég mondta majd du 5-kor lesz recepció. Nem keseredtünk el túlzottan, mert ahogy a busztól sétáltunk, beugottunk egy kis közértbe venni pár San Miguelt :-) Leültünk iszogatni a medence mellé, gyorsan elrepült 1 óra mire elő is került emberünk és megkaptuk a szobát. A hálószobában annyira nyikorgott az ágy, hogy inkább mindketten kiköltöztünk a kanapéra :-) Nevettünk rajta, hogy a fényképezőgépeinknek külön hálójuk volt, mert a háószobában csak azokat töltöttük a nagy franciaágyon.

Cuccokat lerakva azonnal kimentünk a partra sétálni meg bevásároltunk, hogy tudjunk reggelit készteni.

A másnapot teljesen mászkálásra szántuk, meg akartuk nézni a várat, végigsétálni a part teljes hosszán és felmenni a nő szoborig. Sajnos csak pár napra mentünk és utolsó nap vonattal akartunk a reptérre menni, ami Blanes-ből ment, gondoltuk ott is sétálunk, neten képeket nézve szép helynek tűnt, de élőben már csalódás volt. Arra jó volt, hogy lássuk, hogy a legszebb helyen sikerült tábort vernünk, Lloret de Mar tökéletes választás volt.

Istvánnal :-)

Hazafele úton még Barcelonában lementünk a partra, nagyon szeretjük. Fel akartuk keresni, ahol múltkor vacsoráztunk, de sajnos nem találtuk meg.

Az éjszakát a reptéren töltöttük, mivel a gép másnap reggel indult haza 9:10-kor Wizz Air

W6 2376 járat.

Több kép itt katt ide.
Végszó: visszamennék, visszamennénk, vagy haza se kellett volna jönni :-)

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)