LCA

Ciprus 2017

Ciprus 2017

Érdekes ez a Ciprus. A spanyolokba vagyok beleszerelmesedve, de amikor Ciprusra értem, szokás szerint sík idegesen, valahogy teljesen sikerül itt lenyugodnom. Van valami ebben a helyben, béke áraszt el. Nem szeretek visszatérni helyekre, mert túl rövid az élet, hogy mindent bejárjak, de azért van, ami mégis megfog. Pedig pálmafa szinte semmi, kopár mint a fene, szépnek különösebben nem mondanám, de van egy DE.
Odaút: BUD-LCA 16:50 – 20:45 W62451, HA-LWM, Lendvai Márk cpt, 31L bal pályáról felszállás, üres sorban 3 székem volt
Hazaút: LCA-BUD 22:20 – 00:25 W62452, HA-LWT

Ha írnék rendes beszámolókat, akkor nem kéne minden alkalommal nulláról kutakodnom a google-ben, hogy mennyibe kerül a buszjegy és merre van az arra.

A tavalyi útból tanulva, hogy épp elértem az utolsó buszt, már inkább Larnaca felé vettem az irányt első éjszakára és csak másnap mentem tovább a nyugati partra, Paphosra.
Utolsó nap visszafele gyors megálló Limmassolban egy finom sütire.

Busz útvonalak: http://www.cyprusbybus.com/setups.aspx

http://www.cyprusbybus.com/routes.aspx?sid=6

Buszjegy árak: http://www.cyprusbybus.com/busfares.aspx

Busz útvonal térkép: http://www.cyprusbybus.com/ApplicationImages/routeMediaFiles/Route_MediaFile_31.pdf

jegy árak: nappal, 1 útra: 1,50 €
LARNACA – PAPHOS 7 €
LIMASSOL – PAFOS 4 €
LIMASSOL – LARNAKA 4 €

Larnaka reptér és a város között a 407 és 419 busz jár.
612, Pafos Airport- Paphos Harbour
613, Paphos- Paphos Airport
615, Kato Paphos Harbour – Coral Bay

Ciprus

Ciprus, görög oldal
Ciprus térkép

Odaút: W6 2451 BUD-LCA 16:30-20:20 HA-LWE 27F (W) Lendvai Márk cpt Farkas Bálint elsőtiszt, Burgasz-Isztambul-Larnaka, 37.állóhelyről, 31L A2
Hazaút: W6 2452 LCA-BUD 20:55-22:55HA-LPJ 27A (W)

Izraelben Andrénál több Couchsurfer is megszállt egy időben és ott ismerkedtem meg Nadjával, aki Cipruson dolgozik és meghívott magához.
A Wizz Air menetrendszerinti járatával mentem. Mivel a gép késő este ér Larnaca repterére, Nadja pedig a sziget túlvégén, Paphoson lakik, aznap már nem tudtam hozzá elmenni, hanem félúton Limassolban éjszakáztam egyet egy másnapi városnézéssel egybekötve.
Limassol után Paphos felé vettem az irányt, majd utolsó előtti napon áthelyeztem a székhelyem Larnacába, mert onnan indult haza a gép.
Nem vártam sokat Ciprustól, de kellemesen csalódtam. Ráérős nyugis hely, tipikus görög.
Ami kiamardt és amiért szeretnék visszamenni, az a kocsibérlés. Annyira olcsó és kényelmes volt a busz, nem kell tankolással vacakolni, nem kell parkolni, nem kell térképet bogarászni a semmi közepén eltévedve, semmi szükségem nincs kocsira, de szerettem volna a bal oldali vezetést kipróbálni és mivel továbbra is a fejemben motoszkál, legközelebb bérelek valami buggyt.
Kitűnő tonhalsalátákat és gyrosokat ettem, sokat sétáltam.

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)

Ciprus

Ciprus étel

Ciprus

Ciprus