VDA

Izrael- Eilat

Izrael- Eilat, téli szünet télből nyárba
Odaút: BUD (T2)-VDA, B5 kapu, EI-DYX, 13L
Hazafele: VDA-BUD(T2), EI-FIG, érkezés 31R-re köd miatti fél óra tekergés után

Találtam egy szimpatikus portugál srácot Couchsurfingen, aki eredetileg orosz, de Izraelbe tette át a székhelyét, mert ott jobb az idő, mint Portugáliában. Kb évi 2 napot ha esik, na abból az egyik nap pont akkor volt, amikor ott voltam.
Ez épp pech, de amúgy nem először hallom ezt az utazásaim során a világban, hogy ilyen időjárást még nem láttak. Kétségtelen, hogy valami van ebben a klímaváltozás dologban.

André lakása úgy nézett ki mint egy menekült tábor, sokan voltunk nála egy időben. Szerencsére én megkaptam az egyetlen szobát, a többiek a házigazdával együtt az egybekonyha nappaliban csöveztek.
Megismerkedtem egy bolgár csajjal, Nadia-val, akivel együtt sétáltunk a városban. Egyik nap ő elment a botanikus kertbe és mivel a belépő 2 napra érvényes, ideadta nekem a belépőjét, vagyis ideadta volna. Mindenen csak héber felirat olvasható, persze annak, aki tud héberül olvasni, számunkra ezek csak hieroglifáknak tűnnek és véletlenül a buszjegyét adta ide. 5 kilométert gyalogoltam a botanikus kertig, odaadtam a jegyet, hogy ez akkor ugye érvényes ma is, ahol közölték velem, hogy ez egy buszjegy. Végül nagyon kedvesek voltak, mert ingyen beengedtek és a teljes napot ott töltöttem. :-)

Eredetileg tengerben matatás lett volna a cél, de annyira drága volt minden, hogy nagyon nagy bánatomra, de kihagytam. A kaja is nagyon drágáért volt kóser, jó lett volna nekem kb feléért nem kóser is. Élveztem a várost, a magyarországihoz képest jó időt, nagyszerű hely és rengeteg a cica. Szeretem a pálmafákat, a chill zenét a tengerparti bárokban, a tenger morajlását.

Szállásfoglalás itt: szállásfoglalás itt (katt ide)

tn_DSCN5491

noExif_Izrael_02

tn_DSCN6242

noExif_Izrael_01

noExif_Izrael_03

Képek itt: katt ide